BA Bygg Fastigheter i Eslöv

Örnen 18 / Vasagatan 3, återuppbyggnad

Örnen 18, återuppbyggnad efter brand

Fastigheten Örnen 18 med adress Vasagatan 3 inköptes av Järnhusen år 2003. Historiskt sett har fastigheten agerat som godsmagasin till godstrafiken. Här inredde vi strax efter köpet ett kontor med lager. Husdelen närmast ICA Kvantum inreddes till djuraffär.

(2008)

vasagatan_3_2.jpg

(2015)

dx9q5510litenprojekt.jpg

dx9q5516litenprojekt.jpg

2010 brann fastigheten ner i sin helhet. Eftersom fasad och all konstruktion var i trä blev det en stor brasa med snabbt brandförlopp.

brand_magasinet.jpg

Efter branden återstod inte mycket av fastigheten, endast skalet på djuraffären stod kvar.

godsmagasinet_ruin-2.jpg

3 år senare med ändrade bygglov och förhandlingar med försäkringsbolaget står en ny fastighet färdig. Vi har valt att skapa en byggnad som är så lik originalet som möjligt med en ovanvåning på godsmagasinet med den säregna lanterninen. Fasaden på villan muras upp med originaltegel. Den nya magasinbyggnaden är avsevärt mycket större än den förra med bilhiss ner i källaren, handikappanpassade entréer och väldigt rymlig ovanvåning med fin utsikt som passar perfekt till kontor. 

xr0d9985.jpg

villan.jpg

magasinet-2.jpg

fitness_entre.jpg

villan.jpg

2013-10-24: "Villan" står nästan färdig i bättre form än någonsin. Här har Hörseltjänst valt att lägga huvudkontor och Eslövsmottagning.

ornen_horseltjanst.jpg

På andra våningen i "lanterninen" har vi hyrt ut till fyra olika hyresgäster. LRF konsult, Mazars Set, Korrekt Ekonomi, Ögonläkarna och Eslövs kommun. De har ett väldigt bra läge med parkering precis utanför fastigheten, friskvård i bottenplan och Ica Kvantum som granne. I källaren hyr EAI brottning och Eslövs Karateklubb yta för träning och matcher.

ornen_lang.jpg

ornen_perspektiv.jpg

Vy från baksidan, mot tågspåren.