BA Bygg Fastigheter i Eslöv

Miljö och hållbarhet

Vi på BA Bygg Fastigheter försöker i så god mån som möjligt verka för ett hållbart miljötänk. De flesta av företagets bilar kör på Eslövs kommuns egen biogas. Det mesta av vårt kontorsmaterial är Svanen-märkt etc. I vår egen elförbrukning betalar vi extra för att ta del av vindkraftselen. Visste du att elproduktionen från vindkraften i Eslövs kommun motsvarar ungefär 75 procent av all förbrukad hushållsel? Gå gärna in på www.ringsjo-energi.se för att läsa mer.

Här följer andra tips för att skapa en bättre och mer hållbar miljö:

  • Källsortera så mycket som möjligt. För matavfall ska de bruna komposterbara papperspåsarna användas. De finns att hämta på vårt eller Merabs kontor. Har du ingen monterad hållare till påsarna? Kontakta oss så monterar vi en till dig. Avfall som du inte kan sortera i våra sopstationer måste du transportera till Merab eller någon av deras sopstationer. För mer info besök www.merab.se.
  • Undvik slöseri med vatten. Har du en kran eller toalett som läcker/rinner? Kontakta oss så att vi kan åtgärda det snarast.
  • Byt till lågenergilampor. Under en lågenergilampas livslängd sparar man ungefär 600 kr jämfört med om man använder en vanlig glödlampa. Släck lamporna i rum du inte befinner dig i.
  • Handla ekologisk och närproducerad mat. Det är inte bara bra för miljön utan även för oss människor och djur. Ju fler det är som handlar ekologiskt desto billigare blir det. Bra miljöval, KRAV och Svanen är märken du bör leta efter.
  • Drick kranvatten. Vi har förmodligen världens bästa kranvatten i Sverige.
  • Välj miljövänlig energi. Byt till en leverantör som erbjuder miljövänlig el.

För mer information om Eslövs kommuns energitänk: http://www.eslov.se/miljoklimat